Vær beredt – badetøjssæsonen kommer snart!

af Malthe Sporring

 

Lige meget om du er en mand eller kvinde, er der ingen, der kan modstå fristelsen at bade i et stille hav eller sole sig ved en varm strand, og med sommeren lige rundt om hjørnet, er det ved at være på tide, at du planlægger, hvad du skal have på, når invitationerne til strandfester begynder at trille ind. Det valg går selvfølgelig ud på at finde noget tøj, der er behageligt, og som du har det godt i.

 

Af de to køn kan KVINDER udnytte de mange forskellig variationer af de standard bikinier/badedragter, modeverden har skabt til både at passe til de forskellige kropsformer og skabe en moderigtige variationer.

Valget af bikinitop kan generelt deles op i dem til de store bryster, og dem til de små bryster. Hvis du har store bryster, skal du lede efter en bikinitop, der kan holde dig ved hjælp af støtte højere oppe på ryggen, ekstra indbygget støtte og/eller delte kopper, som for eksempel Seafolly’s lapisfarvede goddess bikinitop. Hvis du derimod har mindre bryster, kan du forsøge at skabe mere fokus på din overkrop ved at købe en trekants-formet bikinitop, der fremhæver kavalergangen, eller en bikinitop med indbygget push-up. Du kan også godt tillade dig at skabe andre fokuspunkter som ved en bikinitop med sløjfe eller enen bandeau med et flot mønster. Gode eksempler på dette er disse bikinitoppe af Kiwi Saint Tropez og Buffalo.

 

Det perfekte valg af bikinibund kommer helt an på din kropsform. Hvis du har en pæreform bør du lede efter en bund, der dækker det øverste af benene, og undgå shorts eller andre lange bunde, der kun lægger ekstra fokus på dine brede hofter. Disse bikinibukser af Seafolly kan være det perfekte sæt, der dækker lige nok til at fremvise din pæreform. Æbleformen kan lede efter en tankini med høj talje, der dækker for maven, og får kroppen til at se mere udlignet ud. Den atletiske form, med mangel på former, kan lede efter en mindre bikinibund til at give mere definition til numsen. Det kunne for eksempel være: denne høje sort-hvid bikinibund skabt af Seafolly.

Badedragt

Heldragtssvømmedragter har også flere fordele for kvinder. En heldragt kan gemme ar eller andre dele af din ryg og maven, som du gerne vil gemme, og med en dyb hals, kan du fjerne endnu mere fokus fra disse uskønne steder. Derudover giver heldragtsoutfits den bedste beskyttelse mod sol, hvis du er en person, der let bliver solbrændt. Hvis du stadig gerne vil se fantastisk godt ud i din svømmedragt, kan du lede efter en dragt med afsløredet talje eller andre lignende former, der skaber et ekstra lag af mystik. En one-piece svømmedragt er også et meget populært valg til konkurrencefokuseret svømning. Den tætte fit, i kontrast til bikiniens løse stropper, giver større hastighed og mindre modstand, og er derfor et uvurderligt tilbehør til konkurrencesvømmeren. Til svømning bør du lede efter et lycrabaseret outfit som dette af Speedo grundet dets lethed, mens dykkesæt er bedre, hvis de er skabt af neopren, et stof, der er relativt god til at holde vand ude, og kan holde dig varm selv ved dyb kulde.

 

For MÆND er det vigtigste valg hvor stramme dine badebukser skal være. De forkerte badebukser kan ødelægge det look, du prøver at skabe, eller give dig unødvendige smerte.

Badetøj

De bedste badebukser, hvis du er i tvivl, er helt klart et par normale trunks. De shortsformede badebukser passer til de fleste kropstyper, da de hænger løst ned af benene, og er derfor også et perfekt valg til køberen, der ikke er selvsikker med hans krop. Den relativt store overflade giver også en fin beskyttelse af sol til lårene, noget der er uvurderligt ved længere perioder af solslikkeri. Derudover er trunks et mere konservativt valg perfekt i simple farver til professionelle arrangementer. BOSS’ simple sæt er et eksempel på en flot nedtonet fit, mens Orlebar’s badebukser med Carribien på kan hjælpe med at vise en unik og eventyrlysten stil.

Hvis du dog skal bruge dit badetøj til mere intense sport, er nogle strammere badebukser måske mere passende. Løse bukser kan irritere huden under sportsgrene, som for eksempel surfing, og kan give meget modstand, hvis du skal svømme over længere perioder. Til sådan nogle situationer er det bedre at lede efter nogle minimale boardshorts, de attraktive square-cut shorts eller et par stramme speedos. Hvis du er selvsikker i din krop, vil disse badebukser også vise flere af dine former, og få dig til at se ekstra godt ud på stranden. Bare sørg for, at de passer dig ordentligt, ellers kommer de ikke til at virke. Speedos Endurance Monogram er de perfekte badebukser til intens svømning, mens Oiler & Boilers Acapulco Trunks kan hjælpe med at vise din krop frem på stranden.

 

Nu ved du altså lidt mere om, hvilke slags badetøj, der passer til hvilke situationer. Så når du nu begynder at forberede dig til strandture i den kommende danske sommer, kan det klart anbefales, at du tænker dig ekstra om, hvilket look du prøver på at skabe, hvad dine behov er, og følge disse råd. På den måde kan du finde den perfekte badesæt. Jeg håber, at det vil hjælpe dig med at gøre din sommershopping lettere, og dine forskellige badeture behageligere.

God strandtur.  🙂

Er der noget essentielt vi glemte at nævne om badetøj? Efterlad en kommentar med dit svar!

 

Billeder:

  • https://www.flickr.com/photos/lfl/3532976548/ Swim trunk parade af www.bluewaikiki.com
  • http://bit.ly/1Y3vjGu Nike Swimsuit Photo Academy Spots and Outdoors af Regina Rodriquez

Badetøj

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *